Veel auto’s beschikken tegenwoordig over een automaatbak. Door het gebruik van de automaatbak raakt de ATF olie vervuild en verouderd. Veel automaatbakken zijn vanuit de fabriek voorzien van longlife ATF olie. De praktijk leert echter dat deze olie na verloop van tijd veel problemen geeft. Laat daarom tijdig uw automaatbak spoelen bij Auto Theuns. Dat verlengt niet alleen de levensduur, maar zorgt ook voor meer rijcomfort.

ATF olie verversen lost niet alle problemen op

Door de olie af te tappen en op de reguliere manier bij te vullen, blijft er altijd oude olie in de koppelomvormer achter. Het is namelijk niet mogelijk om dit af te tappen tijdens de start. Na het verversen vermengen de oude en de nieuwe olie zich met elkaar. Dit brengt problemen met zich mee. De nieuwe olie heeft een reinigende werking en verplaatst het vuil naar plekken waar het voor problemen zorgt (in het kleppenblok, de stuurventielen en dergelijke). Deze onderdelen zorgen ervoor dat een automaatbak comfortabel schakelt. Met het verversen van ATF olie raken deze onderdelen vervuild en daardoor wordt het schakelcomfort verminderd.

Topauto SPEED1000

Automaatbak spoelen de betere oplossing

Het spoelen van uw automaatbak (ook wel bekend als het flushen) is een betere oplossing. Als we uw automaatbak spoelen, verversen we niet alleen alle olie, maar worden er ook vreemde deeltjes opgevangen in een speciaal filter (met een sterke magneet) in de spoelmachine. Als u uw automaatbak niet laat spoelen maar slechts de olie aftapt en ververst, blijven deze deeltjes rondzwerven in de automaatbak.

Wat gaat een automaatbak spoelen kosten?

Neem voor de kosten voor het spoelen van uw automaatbak contact op met Auto Theuns. Wij geven u graag een vrijblijvende offerte. Ook voor het maken van een afspraak voor het spoelen van uw automaatbak kunt u contact met ons opnemen.

Auto Theuns | Tel 06 43 90 82 12 | E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auto Theuns
OCCASIONS & CARSERVICE

Heirstraat 30
6129PK Urmond

 

Tel 06 43 90 82 12
E-mail info@autotheuns.nl

KvK 14092937

Openingstijden

Ma t/m vr van 8.30 tot 17.30 uur geopend

Za alleen op afspraak

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com